Københavns Tekniske Skole har fyret 34

På Københavns Tekniske Skole blev 34 medarbejdere i dag fyret. Flere elever er blevet sendt hjem og lærerne holder fagligt møde.

Vi skal have flere lærere og bedre uddannelser, ikke discount- uddannelser med alt for få lærere. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra eleverne på Teknisk Skole i København

Opdateret kl. 12.24...

Regeringens varslede omprioriteringsbidrag samt et faldende elevtal gør, at Teknisk Skole i København i dag har fyret 34 medarbejdere. 25 af dem, er undervisere.

Omprioriteringsbidraget er på to procent, og betyder, at KTS fra 2016 skal spare to procent om året de næste fire år.

Dertil kommer at der også er færre elever på skolen. Ifølge 3F har der været et aktivitetstab på 160 årselever på Teknisk Skole i København. Det faldende elevtal er en konsekvenserne af, at der blev indført optagelseskrav i forbindelse med den nye erhvervsuddannelsesreform.

- Det er naturligvis ikke en situation, ledelsen har ønsket. Men som mange andre erhvervsskoler har KTS ikke kunnet forudsige konsekvenserne af den nye erhvervsuddannelsesreform, hvor særligt de 18-25 årige synes at have fravalgt erhvervsuddannelserne.

Det siger chef for Udvikling og Kommunikation på KTS, Ulrik Bak Nielsen til Fagbladet 3F.

Stor utilfredshed blandt elever

Eleverne på Københavns Tekniske Skole er utilfredse med fyringerne, I en pressemeddelelse skriver de blandt andet:

- Vi elever er vrede over fyringerne og bekymrede for vores uddannelse.

Regeringen taler om, at vi skal have flere faglærte - men tror de selv at man får flere elever ind på nogle uddannelser, som man systematisk forringer år for år?

Eleverne mener også, at besparelser på uddannelses området vil gå ud over håndværkerfaget.

- Regeringen har travlt med skattelettelser og håndværkerfradrag. Men de mener åbenbart ikke man skal investere i at uddanne gode håndværkere. Vi elever bakker lærerne op og siger nej til fyringer. Vi skal have flere lærere og bedre uddannelser, ikke discountuddannelser med alt for få lærere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik