Københavns pølsemænd slipper for husleje

De ca. 60 pølsevogne i København skal ikke betale husleje for resten af 2013. Det vedtog Københavns borgerrepræsentation d. 23 maj.

De københavnske skinkekuttere får nu en økonomisk håndsrækning fra Københavns Kommune. Knap to måneder efter at det er blevet gratis at sælge gademad fra ombyggede Christiania-cykler i Indre by, mener kommunen, at det er pølsemændenes tur til at få en hjælpende hånd.

Borgerrepræsentationen vedtog i dag at de faste stadepladsholdere, som hovedsageligt er pølsevogne, ikke skal betale husleje for resten af 2013. Og måske heller ikke næste år.

Tanja Jensen, der er sagsbehandler i byliv ved Københavns Kommune og administrator af stadepladserne, mener, at det er fair, at pølsemændene nu bliver tilgodeset.

"På grund af de mange renoveringer og byggeprojekter, der foregår lige nu, er mange pølsemænd blevet flyttet rundt på erstatningspladser. Det har de kunne mærke, da kundegrundlaget er forsvundet for en del af dem," siger hun.

Som foodculture.dk tidligere har beskrevet, betyder det, at pølsemændene slipper for at betale op mod 4000 kr. om måneden, som det kostede at leje stadepladsen.

Nyheden om huslejefritagelsen for 2013 bliver modtaget med kyshånd af Nat Newmans, der i 28 år har solgt pølser til forbipasserende ved Vesterport station i København.

"Det her tiltag gør det nemmere for mig at sælge pølser. Danskerne skal have deres pølser, ellers kommer de ikke i himlen, og det har været svært at være pølsemand de senere år," siger Nat Newman.

Han slipper nu for at betale de månedlige 2500 kr., det koster ham at holde klods op af Vesterport station og lange retter fra Steff Houlbergs menukort akkompagneret af congobajere over disken.

Men den hjælpende hånd bliver ikke mødt med stående applaus fra alle kanter. John Michael Jensen er formand for Foreningen National Hotdogdag. Han har normalt en pølsevogn på Axeltorv, men er i disse år søgt i eksil ved Hovedbanen pga. byggeri på hans normale plads. Han finder ikke klaphatten frem, bare fordi kommunen sparer ham for nogle skillinger.

"Jeg synes, vi burde være glade og lukke røven. Det er jo konkurrenceforvridende, når restauranter og cafeer betaler en høj husleje, og vi skal fritages. Det forstår jeg ærligt talt ikke. Vores husleje er i forvejen meget favorabel," siger John Michael Jensen.

Han er desuden bekymret for, at de gratis stadepladser vil lokke en masse useriøse mennesker til.

Få pladser er ledige Der er dog godt fyldt op på de faste stadepladser, som kommunen er i besiddelse af. Man skal ud i Valby og omegn for at finde ledige stadepladser, og kommunen forudser, at der ikke bliver mindre rift om pladserne i fremtiden.

"Der er formodentligt flere, der vil søge en stadeplads, nu hvor det er blevet gratis. Og det er ikke kun pølsemænd, der har ret til en stadeplads. Det kan være alle mulige madkoncepter, så jeg tror vi vil se en mere farverig fordeling på pladserne i fremtiden," siger Tanja Jensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere