Københavns Politiforening - nærpolitistation på Christiania

Københavns Politiforening, som repræsenterer byens politibetjente, bakker Christiansborgs borgerlige politikere op i forslaget om en nærpolitistation på Christiania op, skriver DR P4 København.

Foto: TV 2 Lorry

Det siger formand for Københavns Politiforening, Michael Møller, og fastslår at man i politiet allerede er gået i gang i det små.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Københavns Politi har kompetencerne til at indrette og drive en lokalpolitistation på Christiania. Mine kolleger i Task Force Pusherstreet arbejder faktisk hver evig eneste dag hen imod det mål, siger Michael Møller til DR P4 København.

Michael møller melder sig på banen i diskussionen om fristaden Christiania efter de borgerlige partier på Christiansborg nu skærper tonen overfor fristaden, fordi man i den seneste tid har hørt historier om trusler mod kritikere af pusherstreet og entreprenører på Christiania.

Ifølge Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, så er der tale om lovløse tilstande på Christiania.

Københavns Politiforenings formand, Michael Møller forsikrer dog, at politiet har kompetencerne til at rette op på ulovlighederne.

Det kræver bare flere ressourcer, og derfor er opfordringen til politikerne er klar.

- De skal lave en grundig analyse af, hvor mange politifolk kræver det at drive en nærpolitistation på Christiania. Og lige så snart det regnestykke er klart og ressourcerne er der, så skal vi nok løse opgaven, forsikrer Michael Møller overfor DR P4 København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik