Københavns Politi opretter stor visitationszone

Som konsekvens af de mange skudepisoder i København har Københavns Politi fra fredag klokken 15.00 valgt at oprette en ny, stor visitationszone.

00:13

Københavns Politi har fra i dag d. 16 juni oprettet en ny visitationszone i København.

Visitationszonen kan ses på billedet, men nærmere bestemt drejer det sig om følgende omfang:

Kredsgrænsen mod nord fra Grønnemose Allé og så mod uret til Slotherrensvej – Sallingvej – Hillerødgade – Nordre Fasanvej – Lygten – Tagensvej - Rovsinggade – Lersø Park Allé – Tuborgvej – Emdrupvej – Grønnemose Allé.

En visitationszone er et politisk redskab, der sikrer, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område.

Læs også Mænd på knallert affyrer skud mod bil i Nordvest

Beslutningen om oprettelsen er ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Politi truffet af Københavns nye politidirektør Anne Barbara Sidenius Tønnes, der tiltrådte sin stilling tidligere i år.

Vi leder stadig efter øjenvidner, der kan hjælpe os tættere på gerningsmændene.

Torben Svarrer, Vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Baggrunden for beslutningen om oprettelse af visitationszonen er flere episoder, hvor der i det offentlige rum er anvendt skydevåben med nærliggende fare for personers liv. Skyderierne relaterer sig formentlig til en konflikt mellem grupperingen Nordvest Copenhagen og en endnu ikke oprettet gruppering med tilholdssted omkring Husum.

Senest i nat affyrede to personer skud fra knallert mod en bil, der holdt stille omkring Frederiksborgvej 83 til 86. Politiet er stadig uden gerningsmænd i sagen.

- Vi leder stadig efter øjenvidner, der kan hjælpe os tættere på gerningsmændene. Derudover er vi stadig i gang med at analysere de tekniske undersøgelser, som vi i løbet af natten og formiddagen har foretaget derude, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Torben Svarrer.

Læs også Skud: Biler og scootere stak af i flere retninger

Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Visitationszonen vil indtil videre være gældende de næste to ugers tid frem til fredag den 30. juni 2017 kl. 15.00.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik