Københavns Politi opretter stor visitationszone

Som konsekvens af de mange skudepisoder i København har Københavns Politi fra fredag klokken 15.00 valgt at oprette en ny, stor visitationszone.

Visitationszonen kan ses på billedet, men nærmere bestemt drejer det sig om følgende omfang:

Kredsgrænsen mod nord fra Grønnemose Allé og så mod uret til Slotherrensvej – Sallingvej – Hillerødgade – Nordre Fasanvej – Lygten – Tagensvej - Rovsinggade – Lersø Park Allé – Tuborgvej – Emdrupvej – Grønnemose Allé.

En visitationszone er et politisk redskab, der sikrer, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område.

Beslutningen om oprettelsen er ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Politi truffet af Københavns nye politidirektør Anne Barbara Sidenius Tønnes, der tiltrådte sin stilling tidligere i år.

quote Vi leder stadig efter øjenvidner, der kan hjælpe os tættere på gerningsmændene.

Torben Svarrer, Vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Baggrunden for beslutningen om oprettelse af visitationszonen er flere episoder, hvor der i det offentlige rum er anvendt skydevåben med nærliggende fare for personers liv. Skyderierne relaterer sig formentlig til en konflikt mellem grupperingen Nordvest Copenhagen og en endnu ikke oprettet gruppering med tilholdssted omkring Husum.

Senest i nat affyrede to personer skud fra knallert mod en bil, der holdt stille omkring Frederiksborgvej 83 til 86. Politiet er stadig uden gerningsmænd i sagen.

- Vi leder stadig efter øjenvidner, der kan hjælpe os tættere på gerningsmændene. Derudover er vi stadig i gang med at analysere de tekniske undersøgelser, som vi i løbet af natten og formiddagen har foretaget derude, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Torben Svarrer.

Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Visitationszonen vil indtil videre være gældende de næste to ugers tid frem til fredag den 30. juni 2017 kl. 15.00.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere