Københavns Politi: Mindst 11 sager om beskyttelsespenge

Jane fra Café Viking på Nørrebro er ikke alene. Der er langt flere erhvervsdrivende på Nørrebro, der i år har oplevet at blive afpresset til at betale såkaldte beskyttelsespenge.

Fra 1.januar 2012 til 24.august 2012 har Københavns Politi registreret mindst 11 sager om afpresning mod restaurationsvirksomheder. Det viser tal fra Rigspolitiet, som indgår i et skriftligt svar fra justitsminister Morten Bødskov til Folketingets retsudvalg. Det skriver dr.dk.

Tidligere på året blev Café Viking på Nørrebro kendt i hele Danmark, fordi ejeren Jane Pedersen fortalte om episoder, hvor hun er blevet forsøgt afpresset til at betale beskyttelsespenge.

DF: Et udbredt fænomen

Københavns Politi siger samtidig, at der er en del usikkerhed omkring tallene, da der sagtens kan have været sager, som ikke er registreret hos politiet.

Blandt er de erhvervsdrivendes brancheorganisationer viser der sig et billede af, at afpresning er mere udbredt i København end det, der ender

hos politiet.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at både politiets tal og tallene fra brachen selv tyder på, at pengeafpresning er et udbredt fænomen i København.

- 11 sager hos politiet er mange sager, når man ser på tidsperioden. Det er faktisk ret voldsomt. Når der samtidig er mange skyggetal, og mange der ikke tør stå frem, så er problemet mere udbredt. Derfor skal der skrues op for blusset over for de her bander, siger Martin Henriksen.

Større debat er nødvendig

I eftermiddag skal justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd om netop afpresning af erhvervsdrivende, og her skal han svare på, om regeringen vil udforme en konkret strategi på området.

Martin Henriksen glæder sig til samrådet, men vil også indkalde alle Folketingets partier til en forespørgselsdebat om afpresning.

- Jeg forventer, at justitsministeren bliver mere konkret i forhold til, hvad han vil gøre ved det. Men vi ved også godt, at vi ofte skal spørge ind et par gange for at få svar.

Derfor har vi også indkaldt alle partier til en debat, siger Martin Henriksen. Han vil også have svar på, hvad gennemsnitsstraffen for afpresning af erhvervsdrivende er i dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Fartkontrol

Bilist snuppet med 175 km/t på landevej

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere