Københavns Lufthavn sætter passagerrekord i juli

Flere end 2,4 millioner passagerer kom igennem Københavns Lufthavn i juli. Det er rekord.

Rekordmange rejsende brugte Københavns Lufthavn i juli. For første gang nogensinde havde lufthavnen over 2,4 millioner passagerer på en enkelt måned.

- Til trods for det gode vejr hele juli og et mindre fald i chartertrafikken på 15.000 passagerer har danskerne samlet set valfartet på sommerferie i udlandet som aldrig før - hele 130.000 flere med rutefly end i juli sidste sommer.

- Så der er stigning på stort set alle fronter, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Helt præcist 2.426.424 passagerer kom igennem Københavns Lufthavn.

Det var en stigning på næsten fem procent i forhold til juli i fjor. I år er passagertallet indtil videre steget med 2,6 procent.

Antallet af udenrigspassagerer er steget med 4,2 procent, mens der var 16,1 procent flere indenrigspassagerer. Antallet af passagerer, der brugte lufthavnen som et mellemstop på rejsen, er desuden steget 4,3 procent.

Derudover steg antallet af interkontinentale passagerer med hele 10 procent. Det skyldes blandt andet SAS' nye rute til San Francisco og øget kapacitet på andre ruter, blandt andet Air Canada til Toronto, lyder det fra lufthavnen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere