Københavns Lufthavn sætter passagerrekord

Den danske sommer holdt ikke folk væk fra Københavns Lufthavn i juli. Måneden blev den travleste nogensinde.

Juli blev den travleste måned i Københavns Lufthavns snart 90-årige historie. 2,6 millioner passagerer var gennem lufthavnen, oplyser selskabet til fondsbørsen.

De 2,6 millioner passagerer er en stigning på syv procent i forhold til den samme måned sidste år. Og i år til dato er passagertallet steget med 7,3 procent.

- Vores trafiktal viser, at folks rejselyst tilsyneladende har været intakt trods det fantastiske danske sommervejr, siger Thomas Woldbye, direktør i Københavns Lufthavn.

Helt præcist endte antallet af passagerer i lufthavnen i juli på 2.596.230. Og det er næsten 170.000 flere rejsende end juli i fjor.

Der er fremgang på alle typer af flyvninger. Udenrigstrafikken steg med 7,4 procent, indenrigstrafikken steg med 1,1 procent, og chartertrafikken voksede 0,9 procent.

Transfertrafikken - det vil sige de passagerer, der mellemlander og flyver videre fra København - steg med hele 14,9 procent.

- Stigningen viser, at vores fokuserede samarbejde med flyselskaberne om at styrke knudepunktet virker, siger Thomas Woldbye.

Fra 1. januar til og med 31. juli har 14.952.229 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn. Det er godt en million flere end på samme tidspunkt i fjor.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere