Københavns Lufthavn sætter passager-rekord igen

I 2013 nåede lufthavnen op på over 24 millioner rejsende, og det er rekord for tredje år i træk.

Foto: TV2/Lorry

Nøjagtig 24.067.030 passagerer rejste via Københavns Lufthavn i Kastrup i 2013. Det svarer til en vækst på 3,1 procent i forhold til året før. Det er tredje år i træk, lufthavnen sætter passagerrekord.

- 2013 sluttede stærkt, og for året havde vi en højere vækst end de fleste af vores konkurrenter blandt de andre europæiske knudepunktlufthavne.

- Det viser, at vores strategi om at styrke knudepunktet synes at virke, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Det var de internationale og interkontinentale ruter, der trak væksten i 2013, idet antallet af udenrigspassagerer steg med 3,6 procent. Antallet af indenrigspassagerer faldt med 32.000, svarende til en nedgang på 1,7 procent i forhold til året før.

Alene i december var passagertallet godt 1,6 millioner, hvilket er månedsrekord. Det svarer til en stigning på 5,3 procent i forhold til året før, og både udenrigs-, indenrigs- og transfertrafikken voksede i december.

- Når vi ser på december uge for uge, så vi specielt en markant stigning i trafikken omkring jul og nytår, så meget tyder på, at mange har benyttet sig af muligheden for en lang juleferie, siger Thomas Woldbye.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik