Københavns Lufthavn er klar til kæmpe udvidelse

Plan udvider kapacitet til 40 millioner årlige passagerer, det kræver flere erhvervsinvesteringer og turister.

40 millioner årlige passagerer. Det er målet for Københavns Lufthavn, der med en storstilet plan vil udvide kapaciteten til at kunne fordoble antallet af passagerer fra de nuværende 24 millioner over de næste 25 år.

Men der er visse forudsætninger, der skal gøre det muligt. Kravet er, at

virksomheder, organisationer, region og kommuner på begge sider af Øresund i fremtiden vil være i stand til at tiltrække erhvervsinvesteringer og turister i langt større målestok end i dag.

Nødvendighed at udvide

Lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye, siger, at lufthavnen er klar til at ekspandere, når behovet er der.

- Det handler ikke kun om, at en større lufthavn er bedre for regionen.

Det er faktisk en nødvendighed, hvis vi vil sikre, at Københavns Lufthavn også i fremtiden er det stærkeste knudepunkt i Nordeuropa, siger Thomas Woldbye.

Torsdag fremlagde Thomas Woldbye planen for repræsentanter for region, kommune, virksomheder og organisationer på begge sider af Øresund.

- Vi har fremlagt en konkret vision for udbygningen af Københavns Lufthavn. Men planen kan kun realiseres, hvis alle relevante parter i regionen arbejder sammen, siger Thomas Woldbye.

Kan skabe 16.000 nye arbejdspladser

Direktøren henviser til, at Barcelona med afsæt i OL-værtskabet i 1992 var i stand til at skabe en turistdestination i den europæiske superliga. I disse år boomer Istanbul i Tyrkiet, fordi lufthavn og flyselskaber arbejder sammen med hele regionen om at skabe vækst i samfundet.

- Hvis alle trækker på samme hammel, kan vi også her i regionen skabe forudsætningen for 40 millioner årligt rejsende i løbet af de næste to-tre årtier, mener Thomas Woldbye.

Fuldt udbygget vil der blive skabt 16.000 flere arbejdspladser i lufthavnen, der vil komme op på 40.000 arbejdspladser. De afledte effekter i en række støttefunktioner vil skabe 8000 job. Den samlede jobeffekt af en fuld udbygning vil blive på 24.000 nye arbejdspladser.

Omfattende analyser ligger til grund for lufthavnens plan og viser, at der vil være basis for omkring 40 interkontinentale flyruter ud af lufthavnen - det er 16 flere end i dag.

Lufthavnen tænkes udvidet indenfor de eksisterende rammer. Allerede i år tager lufthavnen fat på at udvide finger C, der netop bruges til oversøisk trafik.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere