Københavns Kommune vil igen lade metroen bygge om natten

Byggearbejdet ved Marmorkirken må støje op til 86 decibel døgnet rundt, har kommunen besluttet.

Foto: TV2/Lorry

Beboerne ved Marmorkirken i København skal igen til at høre på støj fra metrobyggepladsen om natten.

I hvert fald hvis det står til Københavns Kommune. Kommunen har tirsdag givet Metroselskabet tilladelse til igen at bygge hele døgnet. Det fortæller Jens Elmelund, udviklingsdirektør i teknik- og miljøforvaltningen.

- Vi er klar over, at metrobyggeriet er en kæmpe gene for naboerne. Men det er jo også en gene for hele byen, og jo længere tid der bliver bygget, jo større bliver generne for københavnerne, siger han.

Når metroen får tilladelse til at arbejde om natten, vil Cityringen hurtigere stå færdig, fremhæver han over for Ritzau.

Døgnarbejdet på byggepladsen har været indstillet siden juli, mens Natur- og Miljøklagenævnet har behandlet en klage fra naboerne.

I sidste måned besluttede nævnet at bede Københavns Kommune om at lave et nyt påbud til Metroselskabet. Af det seneste påbud fremgik det ifølge nævnet ikke præcist nok, hvor meget der måtte støjes på byggepladsen.

Ifølge det ny påbud må byggearbejdet støje op til 86 decibel døgnet rundt. Ifølge det tidligere påbud måtte Metroselskabet kun støje op til 78 decibel.

Ifølge Jens Elmelund skyldes ændringen, at kommunen i dette påbud har benyttet en ny støjberegningsmetode, som har været anbefalet af Natur- og Miljøklagenævnet.

- Men i virkelighedens verden vil det være de samme lydniveauer, naboerne bliver udsat for. Metroselskabet får ikke lov til at udføre nye aktiviteter, der støjer mere, siger han.

Men alligevel er det langtfra sikkert, at Metroselskabet får lov til at bygge om natten. Påbuddet er nemlig i høring frem til 18. december. Derefter vil beboerne igen kunne klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

Beboerforeningerne omkring Marmorkirken har endnu ikke besluttet, om de har tænkt sig at klage. De vil bruge de næste par dage til at nærlæse afgørelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik