Københavns Kommune ophæver færdselsforbud i parker

Folk kan igen benytte hovedstadens grønne områder, men lokalt vil der fortsat være afspærringer.

Foto: Lorry

Væltede træer og knækkede grene. Mandagens kraftige storm ruskede de grønne områder i København godt igennem, men nu er oprydningsarbejdet så langt, at kommunen ikke længere fraråder folk at færdes i de grønne områder.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse, hvor myndighederne samtidig understreger, at der lokale steder fortsat kan være afspærringer på steder, hvor der er risiko for at få noget i hovedet.

- Vi fraråder ikke længere færdsel i grønne områder generelt, men der er fortsat mange steder, hvor væltede træer eller knækkede grene kan udgøre en sikkerhedsrisiko, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen, der er områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Københavns Kommune anslår, at stormen har væltet mellem 350 og 450 træer i parker, naturområder og kirkegårde.

De hårdest ramte områder er Utterslev Mose, Amager Fælled og Ryvangens Naturpark. Desuden er Vigerslevparken, Fælledparken og Vestre Kirkegård meget medtaget af stormen.

- Det har været en rigtig voldsom storm, og desværre er parkerne meget medtagede.

- Men vi arbejder på højtryk for at få ryddet op og sikret parkerne, og langt de fleste steder vil der være ryddet for væltede træer og grene ved udgangen af denne uge, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik