Københavns cykelindustri omsætter for 1,3 milliarder

Det har længe været åbenlyst for alle, der bevæger sig i gaderne i København - indbyggerne her er glade for at trille på to hjul.

Men nu har Københavns Kommune sat tal på den udbredte kærlighed til cykelen. Beregninger i Københavns Kommunes cykelregnskab viser, at kommunens i alt 309 cykelerhverv årligt omsætter for 1,3 milliarder kroner, et beløb der svarer til værdien af 65.000 Christiania-ladcykler. Det skriver Politiken.
Det faktiske antal ladcykler i kommunen er dog 'kun' på 19.000. Men ladcyklen er et populært valg blandt københavnerne. Mere end hver sjette børnefamilie kører rundt med en kasse eller vogn til indkøb og børn på deres cykel.
»Vi har en helt unik tilgang til cykler her i København, og det er en dejlig overraskelse, at det har så stor effekt for byens erhvervsliv«, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF).
Medstifteren af cykeludlejningsfirmaet Baisikeli, Henrik Mortensen, fortæller, at Christiania-cyklerne bliver revet væk af de mange besøgende turister om sommeren.
»Det virker som en åbenbaring for dem - det med at en børnefamilie kan transportere sig rundt i byen på den måde. Det giver dem den første wow-oplevelse, som de bare er nødt til at prøve på egen krop«.
Henrik Mortensen mener, at omsætningen i forretningen »nærmest er fordoblet år for år«.
I Brancheforeningen Danske Cykelhandlere tilskriver man en stor del af succesen kommunens indsats: »Jeg anslår, at 75 procent af de cykelforretninger, der er åbnet inden for de senere år, er åbnet i København«, siger Erik Oddershede, direktør Danske Cykelhandlere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere