Københavns boligmarked åbner sig nu ....

Skolelærere, sygeplejersker og andre offentligt ansatte kan igen indtage det københavnske boligmarked. Med boligprisernes styrtdyk kan familier med en mere almindelig indkomst nu købe drømmehuset i 21 ud af 32 kommuner i Hovedstaden, skriver Berlingskes Business Søndag.

For to år siden var det ikke muligt for den samme familie at få et hus i nogen af de københavnske kommuner. Det viser beregninger, som BRFKredit har lavet på baggrund af de nyeste tal fra Realkreditrådet.

Udgangspunktet er en familie med en husstandsindkomst før skat på lige under 640.000 kr. og to børn. BRF har regnet på, hvor mange kommuner de kan købe hus i, både hvis de vil have en bil, og hvis de ikke vil.

Og resultatet er klart, at førstegangskøberne har fået det nemmere, selv om det stadig kan være svært at komme ind på det københavnske boligmarked.

Ved indgangen til 2008 skulle den pågældende familie helt til Køge eller Halsnæs for at kunne købe et hus. Og det vel at mærke uden at de samtidig købte en bil.

I dag kan familien købe hus i de fleste københavnske kommuner, hvis de kan undvære en bil. Og med bil kan de købe i fire af kommunerne i nærheden af Hovedstaden. Det er Frederikssund, Gribskov, Halsnæs og Køge. Ser man på Nordsjælland, er det kun Hørsholm og Rudersdal, hvor der er helt lukket for den pågældende familie.

Cheføkonom hos BRFkredit Ulrikke Ekelund påpeger ov erfor Business Søndag, at det først og fremmest er de solide fald i boligpriserne, som har hjulpet boligkøberne på vej.
»Det er tydeligt, hvad der sker. I Hovedstaden er det blevet lettere for førstegangskøberne. Generelt er det igen blevet muligt for almindelige boligkøbere at bosætte sig i hovedstadsområdet eller inden for rimelig pendler afstand,« siger Ulrikke Ekelund til Business Søndag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere