Københavnerne ombygger igen lofter til taglejligheder

Der er igen behov for håndværkernes hjælp øverst oppe i Københavns etageboliger. Efter flere år med stilstand er ombygninger af loftsrum til taglejligheder nemlig på vej tilbage, men aktiviteteten er endnu langt fra niveauet før krisen, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I 2006 blev der bygget 251 nye boliger på gamle loftsrum i København, mens niveauet i 2013 landede på 52 boliger, hvilket imidlertid er fire gange flere end i 2011, hvor byggeriet var på sit laveste, viser tal fra Danmarks Statistik, som AB Clausen Rådgivende Ingeniører har indhentet.

Og tendensen mod flere ombygninger er kun forstærket i 2014, lyder det fra ingeniørvirksomheden.

- Vi har en del at se til med taglejligheder i øjeblikket - især der, hvor der er tæt bebyggelse og høje kvadratmeterpriser, siger Ammar Al-Temini, rådgivende ingeniør i AB Clausen.

Samme tendens ser man hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Falkon A/S, der også oplever stigende aktivitet.

- Vi har gang i flere projekter i øjeblikket. Blandt andet arbejder vi på 15-20 taglejligheder på Østerbro, siger Phillippe Gary, medindehaver af Falkon A/S, som især er koncentreret om projekter i hovedstaden.

Amager er ifølge tal fra Center for Bygninger ved Københavns Kommune, som AB Clausen Rådgivende Ingeniører har fået oplyst, den bydel, hvor flest vil udnytte de gamle loftsrum. Siden 2011 er 16 procent af ansøgningerne kommet fra Amager, men også områder som Frederiksberg og Vesterbro udvider med taglejligheder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere