Københavnere rejser billigt

Prisen på bus- og togture i København kan sagtens måle sig med prisen i en række andre vesteuropæiske hovedstæder, viser ny undersøgelse.

Bus- og togrejsende, der pendler dagligt, slipper relativt billigt i København i forhold til kunder i andre europæiske storbyer. Det viser en undersøgelse, som selskabet Cowi har lavet for DSB.

Prisen på periodekort, for eksempel månedskort, ligger under gennemsnittet blandt ni hovedstæder på både korte og lange distancer.

På korte rejser på ca. tre kilometer ligger prisen hele 30 procent lavere end gennemsnittet. Kun Helsinki og Bruxelles ligger lavere, hvis man måler prisen pr. kilometer.

Også på klippekort står København distancen, fremgår det af en meddelelse fra DSB. På korte ruter er København billigere end fem af de andre hovedstæder. På lange distancer er kun Stockholm og Berlin billigere med klippekort.

På begge typer kort er København gennemsnitligt set billigst i Skandinavien. DSB forklarer, at 55 procent af alle rejser i København sker på periodekort, mens 37 procent sker med klippekort og otte procent på kontantbillet.

Administrerende direktør i DSB S-tog Gert Frost mener, at undersøgelsen bryder med en gængs opfattelse af, at kollektiv trafik i København er meget dyr.

- Undersøgelsen viser det stik modsatte med hensyn til klippekort og periodekort, siger Gert Frost.

Han påpeger desuden, at trafikselskaberne holder prisen på periodekort uændret i 2010.

Andre hovedstæder i undersøgelsen er blandt andet Oslo, Wien og London.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere