København vil vide, om forældre slår børn

For første gang i Danmark vil det nu blive undersøgt, hvor mange børn der oplever enten selv at blive slået eller truet derhjemme eller at være vidner til vold mod andre medlemmer af familien.

Det er Københavns Kommune, som ifølge Politiken tirsdag har bestilt en undersøgelse, hvor 3.000 børn i skolealderen vil blive interviewet om deres erfaringer med vold i hjemmet.
- Gnisten, der tændte det her an, var, da det kom frem, at man i en klasse på Rådmandsgade Skole havde fundet ud af, at over halvdelen af børnene tilsyneladende havde oplevet vold eller trusler om vold i hjemmet, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører Jan Andreasen til Politiken.
På Rådmandsgade Skole siger souschef Camilla Ottsen, at det har været en god erfaring at tage et svært emne som vold op og gå i dialog med forældrene.
- Det viser sig stort set altid, at vores ønsker og forældrenes ønsker er de samme - vi vil børnenes trivsel. Det behøver ikke at være farligt at åbne for noget, der er svært, siger hun til Poliyikrn.
Det er et enigt børne- og ungeudvalg, der på tværs af partiskel har bevilget 400.000 kr. til undersøgelsen.
Cecilia Lonning fra Venstre siger til Politiken, at hun i starten var skeptisk over for ideen.
- Men hen ad vejen har jeg ladet mig overbevise, og det, der slog hovedet på sømmet, var, at det for nylig kom frem, at hvert 8. barn i de københavnske skoler er blevet udsat for vold i skolegården. Måske er der en sammenhæng mellem den forråelse, vi ser i skolegården, og den vold, børnene oplever i hjemmet. Undersøgelsen kan hjælpe med at afdække, om børnene har volden med hjemmefra«, siger hun til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere