København vil ikke tvinge svage ledige

Hovedstaden vil stoppe udsigtsløse jobsamtaler med misbrugere, psykisk syge og handikappede.

Landets største kommune tager nu et opgør med regeringens og lovens krav om, at alle ledige skal komme til jobsamtaler.
Det skriver Politiken.
Politikerne i hovedstaden mener, at det er spild af både tid og penge at indkalde de svageste arbejdsløse hver tredje måned til en snak om deres muligheder på arbejdsmarkedet.
I stedet vil Københavns Kommune trække 250 misbrugere, 650 psykisk syge og 100 handikappede helt ud af beskæftigelsesindsatsen og over til socialforvaltningen.
- I stedet for at rende rundt mellem forskellige forvaltninger kan de koncentrere sig om at få det bedre, siger den radikale beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, til Politiken.
Men den manøvre mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) kan være ulovlig:
- Det er ganske enkelt at svigte de svageste borgere, og jeg er meget forundret over Københavns Kommune. Hvis man mister jobfokus, mister man også mulighed for at hjælpe de ledige videre i livet, siger Inger Støjberg til Politiken.
Hun bebuder, at hun vil se den københavnske model "godt og grundigt igennem", og hvis kommunen ikke overholder loven, vil hun gribe ind.
Til gengæld støtter formanden for Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post initiativet, selv om hun betegner omfanget af det københavnske skridt som "drastisk":
- Det er fornuftigt at koncentrere beskæftigelsesindsatsen om dem, der reelt kan arbejde. Andre har mere brug for hjælp end for at blive stresset, siger Bettina Post til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik