København vil af med »oldnordisk« bycykel

Nedslidt og forældet. Den københavnske gratis bycykel er overhalet indenom af tidens tand og ny teknologi. Derfor skal de 2.000 cykler på pension, og det kan kun gå for langsomt, mener hovedstadens politikere. De vil ud før tid af de eksisterende kontrakter for bycyklen, skriver Politiken mandag.

»Jeg har bedt forvaltningen om at fremskynde processen, så vi kan få nye bycykler og helst tidligere end kontraktens udløb«, siger teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) med henvisning til en specifik reklamekontrakt, der udløber i slutningen af 2012.

Han betegner den nuværende bycykel som »fuldstændig oldnordisk«.

Det er Fonden Bycyklen i København, der driver den nuværende cykel. Samtidig har kommunen en kontrakt med firmaet AFA JCDecaux. Firmaet har reklamerettighederne til de udendørs reklamestandere ved de omkring 110 opsatte cykelstativer i Indre By. Til gengæld for rettighederne betaler firmaet til driften af bycyklerne.

Kim Madsen, der på vegne af fonden er koordinator for den daglige drift af cyklerne, forstår ikke kommunens ønske om at afbryde samarbejdet før tid.

»Jeg synes, det ville være mest fair at lade den nuværende kontrakt løbe ud«, siger han til Politiken.

Det var Enhedslistens Morten Kabell, der for to år siden fik ideen til at droppe den nuværende cykel til fordel for en mere tidssvarende model.

»Jeg har sjældent stillet et forslag i Borgerrepræsentationen, som blev så positivt modtaget. Der var slet ingen diskussion«, fortæller han og betegner den manglende lyst til at træde ud af samarbejdet før tid som »egoistisk«.

Til det lyder svaret fra Kim Madsen:

»Fonden er forpligtet til at have den kontrakt kørende, så det må stå for hans egen regning«.

Mens teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard håber, at vejen kan blive banet for et nyt bycykelsystem allerede inden 2012, så er Morten Kabell mindre forhåbningsfuld.

»Vi kan hoppe, vi kan danse, og vi kan brokke os, men der er en kontrakt, og det koster at komme ud af den. Så det er ikke realistisk«, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere