København skal fyldes med vindmøller

Nordhavn, Refshaleøen og Kalvebod Brygge skal være vindmølleparadis, hvis det står til Venstre. Det skriver Berlingske.dk.

Med et nyt forslag vil partiet give energigiganten DONG og vindmøllelaug mulighed for at stille flere hundrede vindmøller op forskellige steder i København, fortæller Lars Dueholm (V), der er medlem af Teknik- og MIljøudvalget i Københavns Kommune.
Forslaget kommer i forlængelse af den ambitiøse klimaplan, der skal gøre København CO2-neutral inden 2025. Blandt andet ved at opruste markant på vindenergi, som skal ske med etablering af havvindmølleparker i Østersøen. Men det er ikke godt nok, mener Venstre.
»Jeg synes godt, at vi kan skrue op for ambitions­niveauet og finde placeringer i selve kommunen. Det vil have en enorm signalværdi,« siger Lars Dueholm til Berlingske.dk.
Han lægger dog stor vægt på, at vindmøllerne placeres, hvor de er til mindst mulig gene for københavnerne.
»Det er ikke sådan, at vi vil sætte vindmøller op i Kongens Have, og jeg synes, det er meget vigtigt at undersøge byen meget nøje i forhold til placeringer,« siger Lars Dueholm. Helt konkret foreslår han, at man laver permanente eller midlertidige placeringer ved Nordhavn og på den kunstige ø Prøvestenen, Refshaleøen og Kalvebod Brygge. Andre områder er også på bordet, men de skal undersøges nærmere. De midlertidige placeringer er områder i kommunen, som ikke skal byudvikles i de næste 20 år, hvilket er en vindmølles levetid.
Teknik- og MIljøborgmester Klaus Bondam (R) er glædeligt overrasket over forslaget fra Venstre.
»Det er rigtigt rart at se så grøn en udmelding fra Venstre. Det er virkelig dejligt at høre, og jeg er umiddelbart meget positiv over for forslaget,« siger han til Berlingske.dk.
Socialdemokraterne bakker også op om planen, og dermed tegner der sig et flertal på rådhuset.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere