København sætter lup på hjemmeplejen

Efter afsløringer af plejesnyd vil København sætte en større uvildig undersøgelse i gang. De ældre kan ikke være tjent med mistanken, mener borgmester.

Økonomiudvalget i Københavns Kommune har enstemmigt besluttet at gennemføre en tilbundsgående undersøgelse af hjemmeplejen.

Det sker efter, at det tidligere på sommeren på tv blev påvist, at flere plejemedarbejdere havde fusket med tidsangivelser og besøg.

Afsløringerne skete på TV2 ved brug af skjult kamera.

Undersøgelsen bliver ekstern som tidligere foreslået af overborgmester Frank Jensen (S), sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) og socialborgmester Mikkel Warming (EL).

I forhold til det fremlagte forslag blev det tilføjet, at økonomiudvalget skal godkende hvem, der vælges til at forestå undersøgelsen samt kravene til undersøgelsen.

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen er meget tilfreds med, at der nu bliver sat fokus på hjemmeplejen gennem en uvildig undersøgelse.

Over hele landet er der hen over sommeren rejst en meget alvorlig mistanke mod hjemmeplejen. Det kan hverken de ældre, de ansatte i hjemmeplejen eller skatteyderne være tjent med. Derfor er det vigtigt at få belyst hele området og finde løsninger på de problemer, der måtte være. 0g jeg glæder mig særligt over, at alle partier er enige om den store eksterne undersøgelse, vi nu sætter i gang, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere