København har milliardefterslæb på bygninger

Københavns Kommunes ejendomsportefølje på 2,2 mio. kvm har et samlet vedligeholdelsesefterslæb på omkring 3,6 mia. kroner, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Københavns Ejendomme, som administrerer Københavns Kommunes ejendomsportefølje - og som i dag er en af Danmarks største ejendomsadministratorer - har opgjort det samlede efterslæb på den udvendige vedligeholdelse af de kommunalt ejede ejendomme til 2,37 mia. kroner, mens det indvendige vedligeholdelsesbehov er anslået til at være 1,21 mia. kroner.

- Der bliver brugt mange penge på klimasikring og nye cykelstier. Det er prestigeprojekter med nye tiltag, men det, vi har i forvejen, bliver ikke vedligeholdt. Det synes jeg er pinligt, siger Jakob Næsager, der er konservativt medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Af et svar fra Københavns Kommune til et spørgsmål stillet af Jakob Næsager om netop vedligeholdelsesefterslæbet på de kommunale ejendomme, fremgår det, at der i grundbudgettet ikke er afsat tilstrækkeligt med penge til at håndtere den løbende vedligeholdelse, selv i en situation med en fuldt genoprettet ejendomsportefølje.

I grundbudgettet til vedligehold for 2014 er der nemlig afsat 222,8 mio. kroner, men det koster 286 mio. kroner årligt at foretage løbende vedligehold på ejendommene, ifølge kommunens egne beregninger.

Siden 2010 er der ikke gennemført såkaldt planlagt vedligehold af Københavns Kommunes ejendomme - eksempelvis intervalbaseret vedligeholdelse i form af maling af vinduer.

Årsagen ligger ifølge Københavns Ejendomme, i, at der har været mange vedligeholdelseopgaver.

Det har ikke været muligt inden avisens deadline at få en kommentar fra Københavns Ejendomme til vedligeholdelsesefterslæbet, og det er heller ikke lykkedes at få en kommentar fra overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S), da han er på påskeferie.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere