København har fået ny borgmester efter Anne Vang

Børne- og ungeborgmesterens afløser, Jesper Christensen, glæder sig til at reformere hovedstadens folkeskole.

Arkivfoto Foto: Lorry

Det bliver som ventet den socialdemokratiske gruppeformand i København, Jesper Christensen, der overtager posten som hovedstadens børne- og ungeborgmester efter Anne Vang (S).

Jesper Christensen kalder det en "fantastisk tillidserklæring", at hans partifælder har peget på ham, og fastslår, at hans fokus - i hvert fald i første omgang - vil være på den kommende reform af folkeskolen i hovedstaden.

- Jeg er enormt glad for, at mit parti og min gruppe har valgt mig, siger Jesper Christensen og fortsætter:

- Og jeg er meget glad for at skulle stå i spidsen for den helt nye folkeskolereform, som skal sikre, at byens forældre kan være helt trygge ved at sende deres børn i den københavnske folkeskole.

Jesper Christensen afløser Anne Vang, som onsdag valgte at trække sig fra borgmesterposten for at blive direktør for erhvervsskolen Niels Brocks merkantile uddannelser.

Sammen med partiets politiske ordfører på rådhuset, Ikram Sarwar, har Jesper Christensen været spidskandidat til posten. Men Ikram Sarwar har valgt at trække sit kandidatur.

Den kommende borgmester har planer om at føre den socialdemokratiske linje videre:

- Vi har gennemført en kæmpe omvæltning af hele børne- og ungeområdet i København fra at være nedslidt med store økonomiske underskud, hvor forældre ikke kunne være sikre på at få passet deres børn i vuggestuen, til at få det hele vendt om, siger han.

Onsdag pegede hovedstadens overborgmester, Frank Jensen (S), også på Jesper Christensen som sin favorit til posten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik