København har Europas mest effektive lufthavn

Internationalt ekspertudvalg har igen kåret Københavns Lufthavn til at være den mest effektive i Europa.

 

Københavns Lufthavn er fredag aften blevet kåret til Europas mest effektive lufthavn ved en konference i den franske by Bordeaux. Det er niende gang på 11 år, at prisen tilfalder Danmarks største lufthavn.

- Jeg kan garantere, at det ikke er noget, vi hverken tager for givet eller vænner os til, siger driftsdirektør i Københavns Lufthavne, Kristian Durhuss, i en pressemeddelelse.

Prisen uddeles af Air Transport Research Society (ATRS), der er en gruppe af professorer og luftfartseksperter, der har udviklet en metode til at måle og sammenligne lufthavnes effektivitet på.

Ifølge Kristian Durhuus bør Danmark være glade for, at Københavns Lufthavn er effektiv.

- Vi har i dag langt flere flyruter og flere arbejdspladser i lufthavnen, end Danmarks størrelse og befolkningstal egentlig burde berettige til. Derfor er det afgørende, at vi fortsat udvikler lufthavnen, og at vi hele tiden arbejde på at være så effektive som muligt, siger han.

Teknologi har de senere år været med til at forkorte tiden, som passagerer skal bruge i lufthavnen. Blandt andet foregår check-in i lufthavnen via selvbetjening, og det samme gælder efterhånden også bagageaflevering og kontrol af boardingkort ved sikkerhedskontrollerne.

Den mest effektive lufthavn i verden finder man dog i den amerikanske stat Georgia, hvor lufthavnen Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport vinder for andet år i træk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere