København: Håndværkeren må larme om lørdagen

Københavns Kommune laver nye regler, så støjende bygge- og anlægsarbejder også må gennemføres om lørdagen.

Weekenden er ikke længere hellig, når det kommer til larm og støj fra byggerier i København.

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har godkendt nye regler for støjende bygge- og anlægsarbejder, så der fremover eksempelvis også må arbejdes om lørdagen på mindre anlægsprojekter.

Formålet er, at de mange bygge- og anlægsarbejder kan gennemføres hurtigere.

- Det er aldrig sjovt, når der skal graves eller bores ude foran ens hjem eller butik. De nye regler skal sikre, at generne fra de kortvarige anlægsarbejder begrænses mest muligt tidsmæssigt, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Støjende arbejde må fremover udføres klokken 7-19 i hverdagene, hvor det tidligere skulle stoppe klokken 18.

Meget støjende arbejde er fortsat ikke tilladt på lørdage

Som noget nyt bliver støjende arbejde også tilladt om lørdagen i tidsrummet 8-17. Dog er meget støjende arbejde fortsat ikke tilladt i weekenden, og de nye regler gælder kun for midlertidige anlægsprojekter, der typisk varer mindre end 12 måneder.

I øjeblikket er der stor kritik af larmen fra de store anlægsarbejder af metroen og den nye Nordhavnsvej, men de er ikke omfattet af reglerne, og byggearbejderne får dermed ikke automatisk udvidet deres arbejdstid.

På de store anlægsprojekter vil Københavns Kommune lave en individuel sagsbehandling. På den baggrund får bygherrerne et påbud om, hvornår der må arbejdes, og hvad de skal gøre for at begrænse støjen.

- Metrobyggeriet og Nordhavnsvej er i en helt anden størrelsesorden end de øvrige anlægsprojekter i byen. Derfor skal de også behandles derefter. Når der er københavnere, der skal være nabo til en byggeplads i flere år, kræver det, at vi går ind og ser specifikt på den enkelte byggeplads og stiller konkrete krav til, hvordan arbejdet må foregå, siger Ayfer Baykal i en pressemeddelelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere