København genvinder titlen som verdens bedste by

København er igen blevet kåret som den bedste by at bo i, ifølge det internationale livsstilsmagasin Monocle.

Foto: TV 2 Lorry

Et unikt miks af kultur, tolerance, hurtig offentlig transport, værdsættelse af solen, grønne områder, globale forbindelser og intelligent arkitektur har sikret København kåring som verdens bedste by at bo i for tredje gang.

For ottende gang kårer det internationale livsstilsmagasin Monocle, hvilke byer, der er bedst at bo i, og den danske hovedstad kommer altså ind som nummer et - igen.

- Det er en cadeau til København og det arbejde, der er lagt i at skabe en god livskvalitet gennem et godt miljø.

- Vi har været visionære, og investeret massivt i gode grønne områder, rent vand i havnen og cykelstier. Ting som andre byer tidligere har set som en unødvendig luksus, men nu er begyndt at kopiere, siger Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Monocle har blandt andet vurderet byerne ud fra mængden af kriminalitet, velfærd, grønne områder og offentlig transport.

Og det er nogle områder teknik og miljøborgmesteren fortsat vil arbejde videre med.

-Tilblivelsen af havnebassinerne skyldes kun, at vi stålsat har ønsket at have rent vand i havnen, så folk kan udnytte byens blå rum. Vi skaber også grønne områder, hvor københavnerne kan slappe af, gå ture eller dyrke motion, siger Morten Kabell og fortsætter:

- At Monocle samtidig peger på vores offentlige transport er jo kun fantastisk, for det er et område, vi har prioriteret og fortsat kæmper hårdt for bliver endnu bedre.

København er den første by, der har vundet prisen tre gange. Den danske hovedstad fik også prisen i 2008 og 2013, og i 2010 blev København kåret som den næstbedst by at bo i.

Efter København indtager Tokyo, Melbourne, Stockholm og Helsinki pladserne på listen over de bedste byer at bo i.

Alle de skandinaviske hovedstæder er placeret i top 25 over verdens bedste byer at bo i, mens Japan har tre byer i top 10.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik