København genskaber fugle-ø i Utterslev Mose

Terner og måger skal have mulighed for at yngle på fugleøen "Svaleø" i Utterslev Mose, og derfor genskaber Københavns Kommune øen, som er eroderet - naturlig nedbrudt - skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Utterslev Mose Foto: Lorry

Kommunen har netop udbudt opgaven, som har et budget på 500.000 kroner. Entreprenøren skal reetablere fugleøen, så den bliver modstandsdygtig over for strøm, bølger og vandstandsvariationer, og så den bliver fri for yderligere vedligeholdelse og drift i mindst 10 år.

Den entreprenør, som vinder opgaven, skal genskabe øen ved at anvende sten i bunden af øen, udvasket sand eller ler i midten samt sand og sten i toppen.

Ifølge formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Egon Østergaard, er det muligt at få stor effekt ved en relativt begrænset indsats.

- Man kan få en stor effekt ved ret begrænset indsats. Jo mere jomfruelig sådan en ø ser ud med sand og grus, jo mere tiltrækkende vil den være på måger og terner. De er tiltrukket af vores kyster, og der er jo sand og strand, og derfor er de tiltrukket af bare områder.

Man har gode erfaringer med, at fuglene vender tilbage allerede den første efterfølgende yngleperiode, når man etablerer sådan nogle øer, forklarer han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik