København får ny skøjtehal i Ørestad

Københavns Kommune udbyder nu i samlet hovedentreprise opgaven med at opbygge Ørestadens nye skøjtehal, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Skøjtehallen er på cirka 5.500 kvm og skal opføres i to etager uden kælder. Indenfor skal der være plads til både ishockeybane, tumlebane, tilskuerpladser samt klub- og omklædningsfaciliteter.

Projektet skal opføres på en 4.500 kvm stor grund ved siden af multihallen Copenhagen Arena, som vil være under opførsel samtidigt med skøjtehallen. Det stiller i særlig grad krav til etableringen og driften af byggepladsen, og samtidigt betyder placeringen, at der er stort fokus på byggeriets kvalitet.

- Bygningen skal forholde sig til både arenaen og det resterende lokalområde. Derfor er det vigtigt, at den tager sig godt ud, siger Louise Harder, teamleder i Københavns Kommune.

Lokalt samlingspunkt

Hun fremhæver, at skøjtehallen skal fungere som en kommunal driver, der genererer liv i lokalområdet.

Det var meningen, at den allerede skulle være taget i brug i sommeren 2015, men på grund af logistiske udfordringer er byggeriet blevet forsinket.

Nu er planen, at arbejdet skal gå i gang i februar 2015 og have en varighed på cirka et år. Derudover er Københavns Kommune gået væk fra planerne om at udbyde den i totalentreprise og omvendt licitation.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere