København dropper Pisa-test

Københavns Kommune har med børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) i spidsen besluttet at afblæse den næste Pisa-test af eleverne.

Det skriver Politiken torsdag. Anne Vang afviser, at beslutningen har noget at gøre med mediedækningen af de hidtidige kritiske resultater. Den seneste Pisa København-undersøgelse viste blandt andet, at de danske drenge var sakket knap et halvt år bagud i forhold til 2007.
»Det har ikke kun været negativt; der har også været positive resultater. Jeg er overbevist om, at der stadig vil være rig lejlighed til, at journalister kan skrive om fremgang og tilbagegang i den kvalitetsrapport, som der også bliver lavet«, siger børne- og ungdomsborgmesteren til Politiken med henvisning til den årlige rapport, som blandt andet omhandler elevernes trivsel og 9. klasses afgangskarakterer.
»Skolerne er ramt af mange dokumentationskrav og test, og Pisa er begyndt at blive et testtyranni, som grundlæggende er usundt for folkeskolen. Pengene (de 700.000 kroner, som testen koster, red.) kan bruges bedre«, tilføjer borgmesteren over for Politiken.
Kommunen risikerer at gå glip af vigtig viden om elevernes faglige kunnen, siger seniorforsker Chantal Pohl Nielsen fra Anvendt Kommunalforskning. Hun har været med til at lave den seneste Pisa-undersøgelse.
»Det, Pisa gør, som er unikt, er at tage en måling på, hvor gode eleverne er til at anvende den faglige viden, de har fået, når de er 15 år. For eksempel hvor gode de er til at finde og vurdere informationer i en tekst. Pisa giver også vigtige oplysninger om, hvor stor en andel af eleverne der ville kunne gennemføre en ungdomsuddannelse«, siger Chantal Pohl Nielsen til Politiken.
Flere skoler i kommunen bruger allerede såkaldt aktionslæring, som Anne Vang nu vil satse mere på. Kort fortalt handler det om, at lærerne i team udvikler undervisningen ved løbende at eksperimentere med den og observere hinandens timer.
Læseforsker og Pisa-ekspert Jan Mejding fra Aarhus Universitet, DPU, er enig med Chantal Pohl Nielsen i, at man fremover i København ikke vil få et lige så detaljeret billede af blandt andet elevernes læseforståelse.
»Pisa er en bredere læsetest end afgangsprøven. Hvis politikerne i en periode har lyst til at prøve noget nyt, kan man ikke fortænke dem i det. Men efter noget tid bliver man nødt til at samle op igen og se, om eleverne er blevet dygtigere, og det kan man kun gøre ved at måle dem«, siger Jan Mejding til Politiken.

**** DETTE STOF ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ANDRE ****
//Betingelser for aflevering til Ritzaus citattjeneste:
- Stof på Ritzaus citattjeneste er udsendt på ansvar af det citerede/afsendende medie.
- Stof til Ritzaus citattjeneste skal afleveres som færdigredigeret citathistorie (inkl. kildehenvisning) i en sådan form, at Ritzaus abonnenter frit og uredigeret kan anvende hele teksten med kildehenvisning.

Deeplink i Citattjenesten:
Afsendermedier kan henvise til den indtastede artikel eller artikelkompleks på eget site ved nederst i brødtekstfeltet at indtaste link/URL (f.eks.: Læs mere på
http://www.XXmedie.dk/artikelXX )
Modtagermedier opfordres til at bringe linket ifm. publicering på digitale platforme.

//Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus citattjeneste:
- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.
- Et citat må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.
- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie citatet kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der anvender materialet - også hvor afsender måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved aflevering.
- Ritzau må ikke krediteres for citatet eller angives som kilde.
- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.
2012-04-12T03:00:16+0200


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik