København bruger 300 millioner på skoler

10 københavnske folkeskoler bliver nu renoveret fra kælder til kvist for 337 millioner kroner.

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation har sent fredag aften indgået en aftale om fordelingen af 872 millioner kroner fra kommunens overskud i 2011.

Og blandt de helt store vindere er 10 af Københavns folkeskoler. De bliver totalrenoveret for 337 millioner kroner, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Aftalen blev til med bred politisk opbakning fra Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Renoveringerne af de 10 skoler handler ikke kun om at sætte bygningerne i stand, men også om at få bedre varme- og ventilationsanlæg, så indeklimaet bliver bedre, og eleverne kan koncentrere sig om undervisningen.

Ud over de massive skolerenoveringer er der blandt andet også afsat penge til at afskaffe sommerferielukning i daginstitutioner, beskæftigelsespakken 'København i arbejde' og renovering af plejehjem.

- Jeg er meget glad for, at et bredt flertal på Rådhuset tager ansvar for at skabe bedre skoler, løfte vilkårene for de ældre og udsatte samt skabe flere job, skriver overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.
Desuden er der afsat penge til at ombygge Nørrebrogade, så cyklisterne får bedre forhold. Også bilisterne får noget at glæde sig til. De har nemlig udsigt til nye parkeringspladser for 60 millioner kroner.

- Folk med bil skal også kunne bo i København, og derfor var det et ultimativt krav for os at få oprettet flere parkeringspladser, siger den konservative gruppeformand Rasmus Jarlov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik