København anklages for millionsnyd

Beskæftigelsesborgmester Klaus Bondams forvaltning anklages for storstilet snyd med ledige og millioner fra staten. Ombudsmanden vil nu kulegrave sagen.

Folketingets Ombudsmand har besluttet at gå ind i en historisk sag rettet mod Københavns Kommune om mulige ulovligheder i toppen af beskæftigelsesborgmester Klaus Bondams (R) forvaltning, skriver berlingske.dk.
Berlingske har via aktindsigter og overvågning af jobcentret sandsynliggjort, at kommunen langt fra lever op til loven. Kontanthjælpsmodtagerne er tilbage fra 2006 spist af med et skrabet aktiveringstilbud i kommunens jobcenter i Farvergade. Imens har kommunen hjemtaget den højeste refusion fra staten.
Ikke blot mistænkes Bondams forvaltning for at have hævet ca. 35 millioner kroner for meget i årlig refusion i blot ét ud af kommunens centre til aktivering, hvilket kan løbe op i trecifret millionbeløb i mulig tilbagebetaling.
Samtidig tyder oplysninger på, at den samlede direktion var fuldt vidende om, at den høje refusionshjemtagelse for kontanthjælpsmodtagerne kunne være ulovlig.
Tidligere på ugen modtog ombudsmanden en anmeldelse i sagen fra en højtplaceret embedsmand.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), siger:
- Jeg synes, det lyder som en meget alvorlig sag. Jeg er optaget af én eneste ting: At ledige får den hjælp, de skal have for at komme tilbage i job. Jeg forlanger en redegørelse fra Københavns Kommune, og så vil jeg tage de skridt, der er nødvendige, siger hun til berlingske.dk
Borgmester Klaus Bondam tiltrådte først 1. januar 2010 og har ifølge sin egen forklaring ikke haft kendskab til sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere