Køb en byggegrund til halv pris

Halsnæs Kommune sænker endnu engang prisen på deres i alt 60 byggemodnede grunde syd for Kregme. En 800 kvadratmeter grund koster nu 795.000 kroner, hvilket bringer prisen ned på næsten det halve i forhold til den oprindelige salgspris, som i i 2007 lød på 1,5 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. Årsagen skyldes ifølge borgmesteren en kombination af et trængt byggemarked samt et nyt kommunalt krav om, at al fremtidig byggeri på de 60 parcelgrunde skal være af typen energiklasse 1.
- En væsentlig del af forklaringen skal findes i, at vi tager vores status som klimakommune alvorligt, siger borgmester i Halsnæs Kommune Helge Friis (S), der siden 2007 blot har formået at sælge fire byggegrunde i Kregme Syd trods alverdens smarte salgsfif, rabatter og prisgarantier.
Og nu er tiden så småt ved at rinde ud for den økonomisk hårdt pressede Halsnæs Kommune. Den seneste skattereform betyder, at kommunerne fra 2011 skal betale momsafgift på 20 procent af indtægterne fra salg af byggegrunde, og det vil medvirke til at en yderligere udhuling af kommunens oprindelige vision, der gik på at hente i omegnen af 60 millioner kroner hjem i ren fortjeneste. Men trods de gode intentioner vil den seneste prisreduktion i Kregme Syd ikke vende salget, spår formanden for den landsdækkende brancheorganisation Nyhussektionen under Dansk Byggeri, Svend Pedersen.
- Markedet er jo gået helt i stå. Man regner med, at der i region Hovedstaden vil være et marked for opførelse af en-familiehuse på mellem 15 og 20 procent af 06/07, siger direktøren, der bebrejder bankerne for at være for tilbageholdende med pengepungen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere