Knud Foldschack er glad for fristadsaftale

Christiania har efter 40 år fået en fælles aftale, som alle bør glæde sig over, siger advokat Knud Foldschack

40 år efter besættelsen af Baadsmandsstrædes Kaserne kan Christiania glæde sig over, at en fond køber området for 76,2 millioner kroner.
Det siger advokat Knud Foldschack, som har hjulpet christianitterne i de seneste otte år, da Højesteret blandt andet har tilkendt staten ejerskabet over området.
- Christiania er sikret som et samlet Christiania, hvor alle kan blive boende, siger han.
Efter fondens vedtægter køber fonden området af staten ved statsgaranterede realkreditlån. Christianitterne skal ikke betale 40 millioner kroner i byggerettigheder. Beløbet findes ved, at fonden påtager sig forpligtelser på Christiania, forklarer han.
- Man kan realkreditbelåne dét, som er nødvendigt for at betale staten. Den korrekte købesum er netto 76,2 millioner kroner. Det er sikret, at Christiania kan købe området i denne fond som et samlet Christiania, siger Knud Foldschack.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil først udtaler sig, når aftalen er underskrevet.
Knud Foldschack kalder resultatet "en lykkelig situation" for stat, kommune og christianitter. Fonden er en selvstændig, almennyttig enhed. I bestyrelsen besætter Finansministeriet seks pladser og christianitterne fem.
- Jeg er meget taknemmelig for, at Christiania har vist både Finansministeriet og os, der har været med, den tillid. I 40 år har man levet som et alternativt område af København. Nu skal man sige ja til at blive et lovliggjort eksperiment, siger han og tilføjer: - Jeg er en lille smule stolt. Det har været et langt forløb. Men det har været nødvendigt, fordi man skulle over forhindringer og aflive forskellige myter for at nå frem til en samlet aftale. Vi får en spændende fremtid på Christiania, siger Knud Foldschack.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere