Knivstak mor og brændte hjem - nu fængslet

49-årig mand er blevet fængslet i surrogat, efter at han i sidste uge stak sin mor med en kniv og satte ild til hendes lejlighed.

Foto: TV 2 Lorry

En 49-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for brandstiftelse og drabsforsøg. Manden er blevet fængslet i såkaldt surrogat, da han lige nu befinder sig på en lukket psykiatrisk afdeling.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Fængslingen sker efter, at manden tirsdag i sidste uge stak sin mor med en kniv - og derefter satte ild til hendes lejlighed på Højkjær i Brøndby.

- Der er tilsyneladende tale om en familietragedie, sagde politikommissær Hans Tonnesen fra Københavns Vestegn Politi tirsdag i sidste uge.

Her blev der slået alarm om ild i en lejlighed på Højkær. Da politiet ankom til stedet, blev en ældre kvinde fundet blødende, mens den 49-årige mand havde han barrikaderet sig i lejligheden og sat ild til den. Han blev reddet ud af lejligheden og anholdt af politiet.

Manden erkender, at han har stukket sin mor med kniv. Han erkender også, at han har sat ild til hendes lejlighed. Men han nægter drabsforsøg, oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

I dag har retten dog vurderet, at der er begrundet mistanke for drabsforsøg og ildspåsættelse.

Den 49-årige mands mor var i livsfare efter knivoverfaldet og blev hastet til sygehuset. Hendes tilstand blev dog senere samme dag beskrevet som stabil, og hun er nu uden for livsfare.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik