Knap 200 biler beslaglagt på et år

Nordsjællands Politi har i år beslaglagt 192 biler og ser samtidig tegn på, at den skærpede lovgivning virker efter hensigten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hvis bøder ikke er nok til at stoppe bilister, der overtræder loven, har politiet det seneste år haft betydeligt lettere ved at konfiskere selve bilen. Ved årsskiftet blev lovgivningen skærpet, og betjentene i Nordsjælland har siden gjort flittigt brug af muligheden, viser de seneste tal fra Nordsjællands Politi.

Frem til midten af december var der blevet beslaglagt 192 biler i politikredsen. Tallet dækker blandt andet over bilister, der har flere grove spritkørsler bag sig inden for de seneste tre år.

En stor del af sagerne handler også om, at bilisten slet ikke har noget kørekort eller er blevet frakendt retten til at køre bil, men alligevel fortsætter. Endelig kan en god håndfuld dreje sig om bevidst undvigelse af registreringsafgift og moms, men det er ifølge politianklager Finn Beyer Paulsen kun en meget lille del.

Politianklager: Hårdhændede metoder virker

Da politiet ikke tidligere har ført samme statistik over de beslaglagte biler, er det svært at sammenligne med tidligere år, men i politianklagerens optik har den nye lovgivning særligt haft betydning i forhold til at begrænse antallet, der kører selv om de ikke har ret til det.

- Jeg er ret overbevist om, at de hårdhændede metoder virker, når vi ser på det faldende antal kørsler i frakendelsestiden, siger Finn Beyer Paulsen.

De klareste udsving i statistikkerne ses i forhold til antallet af sager om kørsel uden førerret, hvor man for eksempel aldrig har haft kørekort, eller kørsel i frakendelsestiden. Førstnævnte kategori er på to år faldet fra 1209 sager til 941 sager, og den anden kategori er skrumpet ind fra 473 sager i 2010 til 423 i år.

- De fleste sager har handlet om spritkørsler og gentagne kørsler uden førerret. Ganske få handler om manglende registreringsafgift, hvis man for eksempel bor i Danmark, men kører rundt med svenske nummerplader, siger Finn Beyer Paulsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lastbiler på motorvej

Stoppet på motorvej: Lastbilchauffør får monsterbøde

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere