KMD smurte chef med Madonna.

Hillerød Kommunes kommunaldirektør, Peter Zahlekjær, stiller sig nu op i rækken af kommunale embedsmænd, der har modtaget billetter fra it-firmaet KMD, som kommunerne køber ydelser af. »Ulovligt«, siger lektor i offentlig ret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Da popikonet Madonna spillede i Parken 11. august sidste år, var Hillerød Kommunes kommunaldirektør, Peter Zahlekjær, og hans kone blandt tilskuerne. Forinden havde de spist middag på den københavnske restaurant Il Dona. Begge dele var betalt af it-firmaet KMD, som få måneder efter koncerten overtog Hillerød Kommunes løn- og personaleadministration. Det er en aftale til 48 millioner kroner, som siden er kritiseret for at være indgået uden offentligt udbud.

Den kritik afviser kommunaldirektøren, ligesom han afviser, at billetter og mad fra KMD er et problem.
- Når man vælger at sige ja tak til de ting, så gør man det bevidst. Der er ingen, der skal beklikke min ære og sige, at jeg har taget imod bestikkelse. Jeg mener, at jeg uden problemer kan stå på mål for, hvad jeg deltager i af kundearrangementer. Som kommunaldirektør kan man skille skæg for sig og snot fra sig, og det kan jeg. Og hvis man ikke kan det, har man et ledelsesproblem, siger Peter Zahlekjær.

Lektor i offentlig ret på Alborg Universitet Sten Bønsing har dog et andet syn på sagen.
- Straffelovens paragraf 144 siger, at man ikke må tage imod gaver som offentlig ansat, punktum. Så det er sådan set ligegyldig, om man kan skille snot og skæg for sig, eller om det får betydning. Straffeloven siger, at man ikke må tage imod gaver. Når man har lavet reglerne så bastant, så er det alene mistanken, som den offentlige forvaltning får: »Gad vide om der er noget galt her«, det gør, at det er forbudt og strafbart, siger han.

Sagen er den seneste i en række, hvor KMD har inviteret topembedsmænd til forskellige koncerter og arrangementer. Det sker for at pleje kunderelationer, oplyser KMD's pressechef Christoffer Hellmann og tilføjer:
- Vi har ikke nogen forventninger om, at de, som deltager i vores arrangementer, lægger opgaver hos os.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere