KMD-sag fælder kommunaldirektør

Kommunaldirektør i Hillerød Peter Zahlekjær har sagt sit job op, efter at Hillerød Byråd onsdag besluttede at indlede en tjenestemandssag mod ham.

Kommunaldirektør i Hillerød Kommune Peter Zahlekjær har opsagt sin stilling, oplyser kommunen. Byrådet har godkendt opsigelsen og stopper dermed en kommende tjenestemandssag mod ham.

- Det er den billigste og hurtigste løsning, så vi nu kan se fremad, siger borgmester Kirsten Jensen.

Peter Zahlekjær blev i marts fritaget for tjeneste af Økonomiudvalget i Hillerød Kommune, efter det var kommet frem, at kommunaldirektøren sidste år havde modtaget gaver fra it-firmaet KMD i form af billetter til en Madonna-koncert i Parken. Få måneder efter Madonna-koncerten overtog KMD kommunens løn- og personaleadministration - en aftale til 48,7 millioner kroner over syv år, uden af opgaven havde været i udbud.

Hillerød Byråd behandlede onsdag aften en disciplinærsag mod Peter Zahlekjær.

Efter rådgivning fra Kommunernes Landsforening (KL) var indstillingen til byrådet at, der skulle indledes en tjenestemandssag imod kommunaldirektøren, men

sagen bliver ikke til noget, nu hvor Peter Zahlekjær selv har søgt om at blive afskediget med kort frist.

Det er borgmester Kirsten Jensen (S) godt tilfreds med.

- Vi sparer borgerne penge, hvis vi ikke trækker sagen ud. Sagen er meget alvorlig, og KL har vurderet, at Peter Zahlekjær har gjort sig skyldig i en alvorlig og grov tjenesteforseelse. Men en tjenestemandssag tager tid, hvor der skal lønnes, og det er simpelthen billigere at acceptere hans opsigelse, siger Kirsten Jensen.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik