Klunsere væk fra genbrugspladser

Vestforbrænding sætter gang i kampagne mod klunsere på 26 genbrugspladser i hovedstadsområdet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Klunsning, Nej Tak«. Sådan vil der fra på fredag stå på skilte, bannere og på kasketterne hos de ansatte på 26 genbrugsstationer rundt om i hovedstadsregionen. Vestforbrænding, der ejes af 19 kommuner, sætter nemlig gang i en kampagne mod professionelle klunsere på genbrugsstationerne. Kampagnen kommer i øvrigt samtidig med, at genbrugspladserne kan opleve en mærkbar nedgang i antallet af personer, der bjærger udsmidte genstande fra containere.
- Borgene skal være sikre på, at det, de afleverer, bliver behandlet miljømæssigt forsvarligt og ikke ender i en grøftekant, i Østeuropa eller på et loppemarked. Det handler også om det psykiske arbejdsmiljø for folkene på pladserne, der ender i diskussion med de professionelle klunsere, siger Jan Knudsen, der er driftsleder hos Vestforbrænding med ansvar for seks nordsjællandske pladser. Til kampagnen er også udarbejdet en pjece, der er oversat til engelsk og polsk, men kampagnen er ikke rettet specifikt mod østeuropæere.
- Vi har i takt med nedgangen i byggeriet mærket en nedgang i antallet af østeuropæere, der klunser, men kampagnen er også rettet mod professionelle danske marskandisere, siger Jan Knudsen.
Også fra genbrugspladsen i Frederiksværk, der tidligere har haft problemer med østeuropæiske klunsere, lyder meldingen, at problemet er aftaget kraftigt.
- Der var episoder for to år siden, men i dag er det helt trappet ned, fortæller miljøkonsulent Jens Peter Nørgaard.
I løbet af de sidste halvandet måned har medarbejderne på de 26 pladser været på workshops, hvor de er blevet skolet i konflikthåndtering.
- De ansatte skal observere og gå i dialog, men de skal ikke være politi. I værste fald skal de tilkalde politiet, siger Jan Knudsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere