Klubber tøver i sager om pædofili

Selvom en træner fra Helsinge Bueskytte Klub allerede i juni måned blev anmeldt til politiet på grund af mistanke om pædofili, fortsatte træneren sit arbejde frem til september, hvor han blev sigtet af politiet.

Og det er ikke usædvanligt, at der går noget tid fra de første mistanker om pædofili opstår, til en træner bliver suspenderet, oplyser specialkonsulent i Danmarks Idræts Forbund (DIF) Jan Darfelt til Frederiksborg Amts Avis.

Det skyldes, at mange er nervøse for at fremsætte anklager mod folk, de kender, ligesom klubberne er bange for at stemple uskyldige unødigt.

- Det sker ofte, at folk måske ubevidst prøver at slå det hen, fordi de er bange for at gøre noget forkert. Og så ender de med ikke at gøre noget som helst, siger Jan Darfelt, der opfordrer klubberne til at henvende sig til DIF, hvis man oplever noget, der kan tyde på overgreb.

- Hvis jeg kommer ind i sagen, allerede når mistanken opstår, kan jeg med min erfaring hjælpe med at vurdere, om man bør anmelde det eller ej, osv. I sagen fra Helsinge havde jeg formentlig rådet klubben til at suspendere træneren, siger Jan Darfelt, der hører om fem-seks sager om pædofili årligt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere