Kloakker koster husejere dyrt

Den omdiskuterede spildevandsplan delte vandene på byrådsmødet i Hillerød onsdag aften, men blev efter lang debat endeligt vedtaget.

Konservative med borgmester Dorte Meldgaard i spidsen, Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre og Fælleslisten stemte for planen, mens Venstre, Liberal Alliance og DF stemte imod.

Spildevandsplanen betyder, at 3200 udvalgte grundejere i Hillerød Kommune nu skal tvinges til at separatkloakere, så regnvand bliver skilt fra spildevand. Ombygningerne vil i gennemsnit koste husejerne 40.000 kroner, men for nogle kan det komme til at koste flere hundrede tusinde kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vi er nødt til at reagere. Jeg er klar over, der sidder borgere her i dag, som er bekymrede, men vi har lavet en plan, som giver både tid og mulighed for finansiering for de boligejere, der bliver ramt, sagde borgmester Dorte Meldgaard på mødet

Husejerne får en frist på fire år til at få koblet regnvandet fra kloakken. Desuden vil pensionister kunne låne til ombygning hos kommunen, og kommer ombygningen til at koste mere end 70.000 kroner, vil man kunne søge om dispensation fra kravet om separatkloakering hos kommunen.

Venstre havde stillet forslag om, at kun der, hvor man kan gennemføre lokal afledning af regnvand, skalhusejerne tvinges til det.

Formand for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, er forarget og mener ikke, man kommer nogen vegne med tvang.

- Hvis man absolut skal have nogen til at separatkloakere med tvang, så må man også gå ud og betale, for huset bliver jo ikke mere værd, når man har separatkloakeret. Man lægger en udgift på den enkelte husejer, og det mener jeg, er forkert, siger Allan Malskær.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere