Klar til kamp mod forsinkede tog: Ny pendlertalsmand valgt

Peter Langford overtager posten som pendlertalsmand for togstrækningerne Kystbanen og Øresundsbroen fra Michael Randropp.

Afgående pendertalsmand Michael Randropp med tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mandag aften var der på Københavns Hovedbanegård indkaldt til valg af ny pendlertalsmand for passagerer, der dagligt tager turen på skinnerne ad Kystbanen og Øresundsbroen.

Valget stod mellem to kandidater: Torben Gamst-Johansen fra Kystbaneforeningen og Peter Langford fra Pendlerklubben Kystbanen.

Valget som ny talsmand faldt på Peter Langford fra Pendlerklubben Kystbanen.

Peter Langford, som vandt valget med 21 stemmer mod fem til Torben Gamst-Johansen, deler mange af de samme visioner som afgående talsmand Michael Randropp, men vil i høj grad også prioritere regelmæssig kontakt til de trafikpolitiske ordførere.

- Michael har formået at sætte Kystbanen på dagsordenen i hele regionen, og har vist en ildhu og et engagement ud over det sædvanlige. Da offentlig trafik også er et politisk anliggende, er det naturligt at mit fokus også vil være mere på det politiske arbejde, siger tiltrædende Pendlertalsmand, Peter Langford til TV 2 Lorry.

Læs også Bruger jyde-tricks: Ti borgmestre til møde med minister om motorvej og tog

Farvel og tak efter ti år

Efter ti år havde som pendlertalsmand for de to strækninger havde Michael Randropp valgt ikke at genopstille.

- Der har været nogle store sejre, men der blev for langt i mellem dem synes jeg, siger Michael Randropp, afgående pendlertalsmand for Kystbanen og Øresundsbroen til TV 2 Lorry.

Da Michael Randropp startede som pendlertalsmand havde Pendlerklubben Kystbanen 30 medlemmer, nu har gruppen rundet 7000 medlemmer, og det er Michael Randropp stolt af.

- Vi har været med til at få sat passagerernes stemme på dagsordenen og det er også noget jeg håber Peter Langford (red. tiltrædende pendlertalsmand) vil fortsætte med. Han skal blive ved med at bære de ting videre som folk skriver om på Facebook og kæmpe for rettidighed, siger Michael Randropp, afgående pendlertalsmand, til TV 2 Lorry.

For Michael Randropp var det et bevægende øjeblik at give den stafet videre han har haft i ti år.

- Ti år har jeg kæmpet for bedre forhold for pendlerne og selvom vi har oplevet enkelte forbedringer, er det overordnet et ringe produkt pendlerne tilbydes. Jeg er holdt op med at tro på de politiske meldinger om forbedringer og finder det derfor rigtigt at trække mig. Når man ikke tror på projektet er det på tide at give stafetten videre til nye kræfter, siger Michael Randropp til TV 2 Lorry.

Læs også Se video: Stædig due pendler fast i byens metro - uden rejsekort

Ny talsmand vil sætte fokus på trafikinformation og kvalitetstillæg

For Peter Langford er det et stort ønske at øge fokus på trafikinformation og de kommende kvalitetstillæg, som alle pålægges, når den nye metro åbner. Selvom Peter Langford glæder sig til at trække i arbejdstøjet på vegne af pendlerne, er summen af opgaver enorm.

- Problemerne står i kø og der er rigeligt at tage fat på, udtaler Peter Langford til TV 2 Lorry.

Michael Randropp er tryg ved at lade Peter Langford agere pendlernes stemme fremover og kæmpe deres sag, men selv er han helt færdig med at kæmpe kampen for bedre vilkår for pendlerne.

- Min kone har stået bag mig hele vejen igennem, og det er også hendes fortjeneste at jeg har kunnet kæmpe i ti år, så nu ser jeg frem til at kunne sove længe i weekenderne, sammen med min utroligt tålmodige kone Pia, siger Michael Randropp, afgående pendlertalsmand for kystbanen og Øresundsbroen, til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik