Klamydiatest per postordre er en succes

Nu behøver du ikke længere frygte for lægens fordømmende blikke og tanken om en lang vatpind, hvis du er nervøs for, at du er blevet smittet med kønssygdommen klamydia. I hvert fald ikke hvis du bor i en af de danske kommuner, der tilbyder gratis klamydia-test via posten. Det skriver metroXpress.

Københavns Kommune er den sidste i rækken af kommuner, der tilbyder en hjemmetest. Her er man i gang med at sende breve ud til 4.000 tilfældigt udvalgte unge, der får mulighed for at bestille en gratis test på nettet. Og det virker. Frederiksberg Kommune har brugt ordningen siden 2001 og kan se en markant stigning i unge, der lader sig teste.
- Det har været en stor succes, især blandt mændene, hvor der er dobbelt så mange, der lader sig teste, i forhold til for syv år siden, siger forebyggelseskonsulent for Frederiksberg Kommune Bjarne Rasmussen.
Testen består af en vaginal podepind for kvindernes vedkommende og en urintest for mændenes. Testen sendes til Hvidovre Hospital, og man kan derefter ringe og høre resultatet hos sin egen læge.
Foreningen Sex og Samfund samarbejder med Københavns Kommune omkring netsiden Klamydia-test.nu.
- Vi vil meget gerne indgå et samarbejde med kommunerne omkring det her. Mange synes ikke, det er fedt at smække benene op hos familielægen, og her kan hjemmetesten hjælpe, siger Louise Kringelbach, der er leder af klamydiaprojektet hos Sex og Samfund til metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere