KL kræver 10.000 nye boliger betalt af regeringen

Efter krav om besparelser er der ikke penge i kommunerne til at betale for nye flygtningeboliger, siger Kommunernes Landsforening.

Kommunernes Landsforening (KL) lægger nu for første gang konkrete - og ultimative - krav på bordet forud for regeringens forhandlinger med kommunerne, skriver Politiken fredag.

En af de største udfordringer er, at et stigende antal flygtninge i kommunerne de seneste måneder har medført en akut boligmangel.

Derfor vil KL på mødet fredag kræve, at regeringen betaler for mere end 10.000 nye boliger til flygtningene i kommunerne.

Det fremgår af et forhandlingsnotat, som KL har sendt til Finansministeriet, og som Politiken er kommet i besiddelse af.

- Målet er, at der hurtigst muligt igangsættes opførelse af mellem 7000 og 10.000 nye almene boliger, står der blandt andet ifølge Politiken i notatet.

Desuden står det klart, at landets kommuner også mangler 2500 fleksible boliger som for eksempel barakker og pavilloner - foruden midlertidig indkvartering, der alene i 2016 vil løbe op i 340 millioner kroner.

 Normalt skal kommunerne betale for en del af opførelsen af nye boliger. Men står det til KL-formand Martin Damm (V), skal regningen i stedet betales af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

 - Vi har i dag kommuner, der ikke har flere ledige boliger. Regeringen har pålagt kommunerne store besparelser, og der er simpelthen ikke penge til at betale for de mange boliger, vi mangler, siger Martin Damm til Politiken.

 Han kan med egne ord "ikke se en aftale med regeringen, hvis ikke der kommer penge på bordet til en stigende boligregning".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere