Kirkeasyl: Vi blev snydt

Det var kattens leg med musen - og katten vandt. - Vi blev narret, erkender støttegruppen Kirkeasyl over for P4 København.

Ved en tilsyneladende veltilrettelagt skinmanøvre lykkedes det at narre både medier og demonstranter til at tro, at de afviste irakiske asylansøgere skulle sendes ud via Roskilde Lufthavn i Tune tirsdag morgen.
I stedet er det nu sket via Odense Lufthavn.
Politiet kørte en seks-syv indsatsvogne til Roskilde Lufthavn, og det fik støttegruppen Kirkeasyl til at opfordre alle til at komme til Tune for at demonstrere mod udvisningerne samtidig med at der var spejdere ude i lufthavnene i Kastrup, Billund og Århus.
Men Rigspolitiet sendte altså 21 irakiske mænd og én kvinde ud via Odense.
Vi tabte, erkender Eskild Nielsen fra Kirkeasyl:
- Vi har hele tiden vidst, at det var en svær opgave. Vi har sat alle sejl til for at få de bedste informationer, og gjort hvad vi kunne, men det var altså desværre ikke godt nok. Nu har integrationsminister Birthe Rønn Hornbech ansvaret for, at 22 mennesker bliver sendt tilbage til uvished, krig og død, og det synes vi er uaccaeptabelt, siger Eskild Nielsen til P4 København.
Kirkeasyl indkalder nu til demonstration foran Integrationsministeriet klokken 18.30 tirsdag aften og så tændes der senere lys i Brorsons Kirke på Nørrebro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik