Kirkeasyl: Vi blev snydt

Det var kattens leg med musen - og katten vandt. - Vi blev narret, erkender støttegruppen Kirkeasyl over for P4 København.

Ved en tilsyneladende veltilrettelagt skinmanøvre lykkedes det at narre både medier og demonstranter til at tro, at de afviste irakiske asylansøgere skulle sendes ud via Roskilde Lufthavn i Tune tirsdag morgen.
I stedet er det nu sket via Odense Lufthavn.
Politiet kørte en seks-syv indsatsvogne til Roskilde Lufthavn, og det fik støttegruppen Kirkeasyl til at opfordre alle til at komme til Tune for at demonstrere mod udvisningerne samtidig med at der var spejdere ude i lufthavnene i Kastrup, Billund og Århus.
Men Rigspolitiet sendte altså 21 irakiske mænd og én kvinde ud via Odense.
Vi tabte, erkender Eskild Nielsen fra Kirkeasyl:
- Vi har hele tiden vidst, at det var en svær opgave. Vi har sat alle sejl til for at få de bedste informationer, og gjort hvad vi kunne, men det var altså desværre ikke godt nok. Nu har integrationsminister Birthe Rønn Hornbech ansvaret for, at 22 mennesker bliver sendt tilbage til uvished, krig og død, og det synes vi er uaccaeptabelt, siger Eskild Nielsen til P4 København.
Kirkeasyl indkalder nu til demonstration foran Integrationsministeriet klokken 18.30 tirsdag aften og så tændes der senere lys i Brorsons Kirke på Nørrebro.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere