Kiær dækker sig ind: Stiller også op til Folketinget

Den tidligere minister vil ikke nøjes med at gå efter borgmesterpost, og det kan gå ud over K-profil.

Den tidligere socialminister Benedikte Kiær (K) vil være helt sikker på sin politiske fremtid. Hun helgarderer sig ved både at kæmpe for borgmesterposten i Helsingør og en plads i Folketinget, skriver Politiken.

- Jeg stiller op som borgmesterkandidat i Helsingør, men skulle det ske, at jeg ikke bliver borgmester, fortsætter jeg på Christiansborg, siger Benedikte Kiær til Politiken.

Kiær blev ved folketingsvalget sidste år valgt i Københavns Omegns Storkreds, men nu rykker også folketingskandidaturet til Helsingør.

- Jeg har det sådan, at man skal have en base, og jeg er så rykket hjem igen fra Gentofte til Nordsjælland. Jeg skal først formelt opstilles i januar, hvor vi har opstillingsgeneralforsamling, siger hun.

Men opstillingen kan have konsekvenser for et af de konservatives unge håb Rasmus Jarlov, der har overtaget partiformand Lars Barfoeds traditionelt stærke kreds i Fredensborg.

Dermed kommer de to partiprofiler til at kæmpe om det ene nordsjællandske mandat, der ifølge meningsmålinger vil gå til de konservative efter næste valg.

Jarlov, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation og går efter et såkaldt dobbeltmandat, hvor han både sidder i Folketinget og i Borgerrepræsentation, kan dog godt forstå, at Kiær ønsker at samle kræfterne i Helsingør.

- Jeg ser det ikke som nogen ulempe for mig, at der kommer en stærk kandidat, som kan være med til at samle nogle stemmer, siger Jarlov til Politiken.

Benedikte Kiær blev i 2010 valgt til Helsingør Byråd, men efter kun et par måneder forlod hun posten, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde hende til socialminister.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere