Kenneth Berth alvorligt på vippen: "Vi har fået tæsk"

Dansk Folkeparti ser ud til at få et dårligt valg - og det kan meget vel gå ud over kandidater som Kenneth Kristensen Berth.

De første målinger viser, at Dansk Folkeparti har fået en alvorlig vælgerlussing og står til at få under 10 procent af stemmerne

Dermed står partiet til at blive mere end halveret, efter at Dansk Folkeparti ved valget i 2015 fik 21,1 procent.

Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth, der stiller op i Københavns Omegns Storkreds, er en af de folketingsmedlemmer i TV 2 Lorrys sendeområde, der i høj grad er i farezonen for ikke at blive genvalgt.

Det var han sådan set også før valget, da meningsmålingerne viste tilbagegang for partiet, men hidtil har han håbet på at få det andet mandat i storkredsen, hvor Pia Kjærsgaard er sikker på det første.

- Det ser ikke godt ud lige nu, og det kunne godt ende med, at vi kun får et mandat i Københavns Omegns Storkreds, siger Kenneth Kristensen Berth, da TV 2 Lorry fanger ham på telefonen kort efter klokken 20, hvor de første exitpolls kom ud.

Må respektere vælgernes dom

- Vi vidste godt, at vi ville gå tilbage – spørgsmålet var bare hvor meget. Vi har fået tæsk og mange vælgere har været sure på os, men jeg har også oplevet at få gode bemærkninger i løbet af valgkampen, så jeg er trods alt lidt fortrøstningsfuld, men selvfølgelig også ærgerlig, siger han og tilføjer:

- Men vælgernes dom skal man altid respektere, og der er ikke andet at gøre end at vise, at man ikke bare slår Dansk Folkeparti ud. Man kan ikke tage det med sindsro, hvis partiet ryger under 10 procent, men vi går ikke i panik. Der er ikke så meget at sige til det, andet end at vi må op på hesten igen og frem over stepperne.

Ved ikke, hvad fremtiden byder

Kenneth Kristensen Berth kom ind i Folketinget i 2015 på sit sjette forsøg, og nu kan han ikke gøre andet end at vente på det endelige resultat.

Hvis Dansk Folkeparti kun får det ene mandat i storkredsen, ryger han definitivt ud, men skulle partiet snige sig op på to mandater, bliver det en kamp mod partifællen Mikkel Dencker.

Her bliver de personlige stemmer afgørende.

Ryger Kenneth Kristensen Berth ud, ved han endnu ikke, hvad han skal fremover.

- Jeg har ikke tænkt på en fremtid, hvor jeg bliver genvalgt, for jeg har brugt alle mine kræfter på valgkampen. Men jeg skal hele tiden gøre op med sig selv, om jeg skal lave noget andet, hvis jeg ryger ud. Jeg har ikke meget lyst til at kaste håndklædet i ringen, skal jeg gerne indrømme, siger han.