Kendispusher-drab: Skod belaster tiltalt

34-årig mand nægter sig skyldig i drabet på pusheren Andreas Dybdahl. Anklageren mener dog, at et frisk cigaretskod kan bevise den tiltaltes skyld.

Sagen om den brutale likvidering af den såkaldte "Kendispusher", Andreas Dybdahl, gik mandag ind i sin slutspurt.

En 34-årig mand sad på anklagebænken, da den første af fem retsdage blev indledt i Retten på Frederiksberg.

Klokken 06.40 den 6. marts sidste år åbnede Dybdahl døren til sin lejlighed på Rentemestervej i Københavns nordvestkvarter, hvorefter han blev skudt og dræbt med flere skud i hovedet og på kroppen.

Den tiltalte nægtede sig mandag skyldig. Han erkendte dog, at han havde kendt den dræbte gennem de sidste 10 år, og at han havde solgt ham en del kokain.

Et af anklagerens tungeste beviser mod den tiltalte er et frisk cigaretskod, der blev fundet i opgangen, hvor Andreas Dybdahl blev dræbt. På skoddet var der ifølge anklager frisk dna fra den 34-årige.

Politiet har også fundet både en krudtpartikel og dna fra tiltalte på nogle handsker.

Derudover viste overvågningsbilleder den 34-årige nær gerningsstedet 10 minutter efter drabet. Tiltalte var her iklædt en sort jakke af mærket Peak Performance.

Politiet har siden ikke kunnet finde jakken, hvilket manden ikke havde nogen forklaring på under mandagens afhøring.

Han fortæller dog, at han var i kvarteret den morgen for at besøge sin ekskæreste og deres fælles børn.

Motivet for drabet blev mandag ikke videre drøftet, men Andreas Dybdahls lillebror, der var dagens eneste vidne, var ikke i tvivl om, at det var en narkogæld, der førte til likvideringen.

- På en måde kan det næsten kun være det. Der var en eller anden situation, der var stukket af. Og han var ligesom endt som mellemmand i det hele, fortalte den 29-årige lillebror.

Drabet har fået en del ekstra omtale i medierne, fordi Andreas Dybdahl, der tidligere var dømt for handel med kokain, havde flere bekendte i kendis- og musikmiljøet, heriblandt Jokeren, L.O.C. og Remee.

Og under narkoretssagen mod erhvervskvinden Rigmor Zobel indrømmede Dybdahl i vidneskranken, at han havde solgt kokain til hende.

Der er sat fem retsdage af til sagen, hvor der forventes dom torsdag den 27. juli.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik