Kemikalier til narkofabrik giver 12 år

Ejer af autoværksted og hans kammerat får lang straf for import af 2,7 ton kemikalier til narkobrug.

Foto: TV2/Lorry

Et ambitiøst forsøg på at fremstille millioner af ecstasypiller har onsdag i Østre Landsret udløst en dom på 12 års fængsel til to mænd.

Selv har mændene tidligere forklaret, at de i Østen bestilte kemikalier, som vist nok skulle bruges til undervognsbehandlinger.

Den ene af de dømte, 39-årige Allan Lund Birk, ejede et autoværksted i København, og den anden er hans kammerat fra Fyn, 33-årige Kim Markvang.

Men landsretten fastslår altså, at importen af i alt 2,7 ton kemikalier fra Shanghai og Singapore var beregnet til at fabrikere ecstasypiller. Ifølge politiet var det hensigten, at de i alt otte forsendelser skulle sendes videre til et laboratorium i Holland.

Nok til mellem 6 og 10 millioner ecstasypiller

Da Københavns Byret i foråret bedømte den usædvanlige sag, konkluderede retten, at kemikalierne kunne føre til en produktion af mellem seks og 10 millioner ecstasypiller.

- Og det er rigtig, rigtig mange piller til unge mennesker ude i byen, bemærkede byretsdommer Marianne Madsen dengang.

Også landsretten mener, at der er tale om forsøg på at fremstille piller i betydelige mængder.

Men det står også klart, at de to dømte ikke var øverst placeret i den personkreds, som arrangerede importen til lufthavnen i Kastrup.

På et tidligt tidspunkt i efterforskningen fortalte den ene af mændene, at det hele var ordnet af en person, han havde mødt i Kina. De talte aldrig i telefon, men kommunikerede kun via e-mail.

Tilsyneladende har en amerikansk statsborger været involveret i affæren. Han oprettede et firma i København, men forsvandt derefter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik