KEA - Københavns Erhvervsakademi: Flere studerende får adgang

Erhvervsakademierne topper som drømmestudie blandt kommende studerende, og KEA - Københavns Erhvervsakademi sætter optagsrekord. Det vækker begejstring i erhvervslivet, som efterspørger nyuddannede, der kan omsætte viden til konkrete løsninger

Et stigende antal unge har ikke lyst til at binde sig til fem års teoretisk undervisning med udsigt til arbejdsløshed. De ved, at frem til 2020 skal der skabes 150.000 nye job i det private og kun 10.000 nye job i det offentlige.

Erhvervsakademierne kobler håndværk og universitet, og siden 2010 har der været en stigning i ansøgninger på 77 procent.

Arbejder med erhvervsliver under sin uddannelse

En af dem der får mulighed for at arbejde sammen med erhvervslivet under sin uddannelse er Mai Witt Gad Johansen. Hun har netop fået af vide, at hun er optaget på KEA på overbygningen Sustainable Purchasing og skal begynde til september.

"Jeg er oprindeligt uddannet beklædningsdesigner, men jeg syntes, jeg manglede hele forretningsdelen bag designdelen, så derfor valgte jeg at læse Sourcing på Designteknologuddannelsen på KEA. Nu tager jeg overbygningen, og jeg synes det er fedt, at når vi for eksempel laver en leverandørhåndbog, så er det til en rigtig kunde i stedet for opdigtede opgaver. At arbejde sammen med rigtige virksomheder og den lange praktik gør, at jeg føler mig meget bedre rustet til virkeligheden efter studiet."

Og det er en af grundene til, at Dansk Industri er glad for at flere vælger erhvervsakademierne:

"Erhvervsakademierne har kompetencerne til at oversætte fra teori til praksis og levere kompetent arbejdskraft. Så der er i høj grad brug for unge med en erhvervsakademisk uddannelse, og vi kan jo også se, at de fleste af dem får job bagefter," siger Lars B. Goldschmidt, direktør i Dansk Industri.

Rekordoptag

KEA modtog 30 procent flere ansøgninger i år i og øger altså optaget med 7 procent. Optaget på de internationale uddannelser er steget 14 procent.

"KEAs ansøgertal i år er imponerende. Det tolker jeg som en stor interesse hos de unge for at tage en uddannelse, der er målrettet erhvervslivet, og det betyder, at vi kun får de absolut stærkeste ansøgere ind. Det giver et endnu højere fagligt niveau og øger attraktionen ved at studere på KEA," siger rektor Ingo Østerskov.

Og rekordoptaget er ikke kun godt for KEA, det er også godt for erhvervslivet:

"Om nogle år vil virksomhederne kunne vælge mellem endnu flere topkvalificerede ansøgere - med en uddannelse fra KEA. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil være til stor værdi for samfundet, fordi vi kan give de studerende stærke faglige kompetencer, innovativ tænkning og et stærkt erhvervsorienteret blik."

Fakta

KEA sætter optagsrekord og øger optaget med 7 procent

Optaget på de internationale uddannelser er steget med 14 procent

Uddannelser på PBA-niveau er steget med 17 procent

De to største stigninger er sket på produktionsteknolog med 95 procent og PBA Web med 92 procent

I år modtog KEA 30 procent flere ansøgninger i forhold til sidste år

Siden 2010 har de danske erhvervsakademier oplevet en stigning i ansøgninger på 77 procent

I år var erhvervsakademierne dem der modtog flest 1.prioritetsansøgninger af alle uddannelser i Danmark

KEA - Københavns Erhvervsakademi udvikler og udbyder praksisrettede videregående uddannelser på erhvervsakademiniveau og professionsbachelorniveau.Det sker i nært samarbejde med regionens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner i ind- og udland. KEA fungerer desuden som videnscenter for offentlige og private virksomheder. KEA har omkring 4.500 studerende og 425 ansatte.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik