Katedralskole får eliteidrætsklasse

Roskilde Katedralskole opretter efter sommerferien en særlig eliteidrætsklasse på gymnasieniveau. Det sker i samarbejde med blandt andet FC Roskilde og i forlængelse af, at Roskilde er udnævnt til elitesportskommune, skriver DAGBLADET Roskilde.

Roskilde Katedralskole har i samarbejde med FC Roskilde udarbejdet undervisningstilbuddet, der indebærer, at eleverne er friholdt for undervisning to morgener om ugen, så de kan deltage i træningsseancer i klubregi i FC Roskilde eller inden for andre elitesportsgrene. Blandt andet Roskilde Håndbold har vist interesse for projektet.

Talentchef Steffen Petersen fra fodboldoverbygningen FC Roskilde ser store perspektiver i projektet, som han på sigt håber kan udbygges til også at omfatte andre ungdomsuddannelser.

- Rom blev ikke bygget på en dag, men det her er saftsusemig et stort skridt i den rigtige retning, siger Steffen Petersen til DAGBLADET Roskilde.

Han forventer, at den nye klasse vil kunne være med til at sikre ikke bare FC Roskilde men også elitesporten i Roskilde bredt ved, at unge talenter ikke rykker til København for at få gode uddannelses- og idrætsforhold.

Han håber samtidig, at også andre idrætsgrene vil støtte op om projektet, og han forventer, at den nye klasse kan løfte hele eliteidrætten i Roskilde - og som sådan også eliteidrætten i Vestsjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere