Katastrofehjælp fra Hedehusene til Sydsudan

To mænd fra Beredskabsstyrelsen Hedehusene er lige nu ved at gøre sig klar til at tage til Sydsudan sammen med to svenske kollegaer for at hjælpe i det krigshærgede land.

Tais Krøger Zeithen skifter snart de trygge rammer herhjemme ud med kummerlige forhold i verdens yngste land, Sydsudan. Sammen med kollegaer fra Beredskabsstyrelsen skal han hjælpe med at opstille teltlejre og præfabrikerede huse.

Og der er hårdt brug for hjælp. Ifølge FN er cirka 700.000 mennesker på flugt og omkring 3,7 millioner mennesker vurderes at komme til at mangle fødevarer.

"Situationen i Sydsudan er meget alvorlig. Vi skal ned og hjælpe med at opsætte nogle lejre til at håndtere de 700.000, som er fordrevne. Det er flygtninge, der ikke er stærke nok til at flygte ud af landet, men må bero sig på at klare sig inde i landet med den krig og hungersnød, der er lige nu", siger Tais Krøger Zeithen, viceberedskabsmester, Beredskabsstyrelsen Hedehusene.

De frivillige rejser til Sydsudan over tre etaper i løbet af perioden 14.-25. marts. Missionen forventes at vare fire til fem uger.

Se interviewet med Tais Krøger Zeithen i Kont@kt HER

Du kan også følge Kont@kt på facebook: www.facebook.com/lorrykontakt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere